Den nye fjellflyplassen Scandinavian Mountains Airport, som bygges ved grensen mellom Norge og Sverige, får ruter fra fem svenske byer.

Den privateide flyplassen skal betjene skidestinasjoner i både Sverige og Norge – deriblant Sälenfjellene, Trysil, Idre og Engerdal.

Flyselskapet BRA vil fra vinteren fly fra Stockholm, Göteborg, Malmö, Ängelholm og Växjö og inn til den nye flyplassen, opplyser SkiStar i en pressemelding. Rutene er de første som er blitt kjent, og de starter opp i slutten av desember.

Fra Scandinavian Mountains Airport tar det 10 minutter til nærmeste skianlegg i Sälen, mens reisetiden til Trysil er 40 minutter. Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon med mer enn 100.000 senger i hotell, hytter og leiligheter.

Daglig leder Gudrun Sanaker Lohne i Destinasjon Trysil er strålende fornøyd.

– Dette har vi ventet lenge på. Nå kan gjestene våre besøke oss oftere på en raskere og mer effektiv måte, sier hun en pressemelding.

Flyplassen er den første som bygges i Sverige på 20 år. Den åpner 22. desember.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.