I motsetning til tidligere flyøvelser der Sverige har deltatt med NATO-land, er det USA som denne gangen har tatt initiativ til å øve sammen med svenske fly, skriver Svenska Dagbladet.

– Det er en naturlig utvikling. Vi er en partner som de stoler på, sier sjefen for det svenske flyvåpenet, Micael Bydén.

Under flyøvelsen skal Sverige delta med Gripen jagerfly, mens USA sender F-16-fly fra baser i Europa. Finland skal delta med F-18-fly.

Verken Sverige eller Finland er NATO-medlemmer i dag, men debatten om medlemskap har tiltatt i styrke i takt med økt russisk militært nærvær og grunnet konflikten i Ukraina.

Russlands militære aktivitet i lufta rundt NATOs grenser har økt betydelig det siste året, og ifølge NATO har aktiviteten særlig økt over og i områdene rundt Østersjøen og Svartehavet.

 

LES OGSÅ: Frykter radioaktive utslipp i nord

Regjeringen kan kutte 200 millioner i Sjømatrådet

Sirklet inn fra utlandet magasinetPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.