Tidligere denne uken ble det kjent at Ryanair må innstille 22 avganger i Norge frem til slutten av oktober, som en følge av en større tabbe med ferieavviklingen til piloter og andre nøkkelansatte.

Problemet rammer det irske lavprisselskapet hardt internasjonalt: Opp mot 50 avganger hver dag må kanselleres, noe som vil ramme 400.000 kunder frem mot slutten av oktober.

Skiftet til Norwegian

I tillegg ble det for noen uker siden kjent at 140 Ryanair-piloter i løpet av året har skiftet arbeidsplass til Norwegian.

Nå svarer Ryanair-sjef Michael O'Leary med å tilby opp til 12.000 pund i en engangsbonus til piloter som dropper å dra på ferie, for å unngå ytterligere kanselleringer, skriver The Guardian.

Det tilsvarer i overkant av 125.000 kroner etter dagens kurs.

Neste år

The Guardian refererer til Ryanairs driftsdirektør Michael Hickey, som skal ha sagt følgende til piloter om ferieplanleggingen i september og oktober neste år.

– For å unngå ytterligere kanselleringer, ber vi om on eller to blokker på fem dager fra hver eneste pilot som allerede er blitt tildelt deres avspaseringsmåned, sa Hickey.

Pilotene vil imidlertid ikke motta bonusen før i november neste år, noe som i så fall vil være et incentiv om å bli værende i selskapet, fremfor å forsvinne til konkurrenter som Norwegian, ifølge avisen.

Ifølge The Irish Independent ventes det at majoriteten av Ryanair-pilotene vil avslå tilbudet.(Vilkår)

Satser på nytt bilmerke i Norge
Seat forsvant fra det norske bilmarkedet for 12 år siden. Så mye har skjedd med både markedet og bilene at det nå skal satses på nytt.
01:45
Publisert: