Tolv menn og en kvinne i alderen 32 til 60 år omkom i helikopterulykken ved Turøy vest for Bergen, opplyser Vest politidistrikt.

Det var elleve nordmenn, én brite og én italiener om bord i helikopteret, som tilhører CHC Helikopter Service.

To av de omkomne var piloter i helikopterselskapet. Oljearbeiderne var ansatt i seks forskjellige selskaper: Statoil, Halliburton, Aker Solutions, Schlumberger, Welltec og Karsten Moholt.

Fem av dem var bosatt i Bergen. Fire var fra andre steder i Hordaland, henholdsvis Tysnes, Os, Sund og Øygarden. Tre fra Rogaland, henholdsvis Stavanger, Sandnes og Jørpeland. Briten var bosatt i Storbritannia.

Helikopteret var på vei fra Gullfaks B som drives av Statoil, da det styrtet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om helikopter-ulykken på DN.no:

Tolv menn og en kvinne omkom i helikopterulykken

Helikoptervraket hevet

Statoil-sjefen: - Statoil er et selskap i sorg, i dyp sorg

Se DNTV:

Fortvilte Utøyanaboer: – Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert: