Antall passasjerer på Avinors lufthavner sank med 0,3 prosent i februar. Innlandstrafikken sank med 2,9 prosent, mens utenlandstrafikken økte med 4,7 prosent, skriver Avinor i en pressemelding. 

I 2016 var det skuddår, og passasjertallet 29. februar utgjorde 4,3 prosent av trafikken i februar 2016. Korrigert for skuddårsdagen var derfor den totale passasjerveksten i februar 2017 cirka 4 prosent.

Stor økning fra Oslo

Oslo lufthavn hadde i februar størst passasjervekst av Avinors 46 lufthavner, med oppgang på 3,6 prosent.

– Utenlandstrafikken ved Oslo lufthavn økte med åtte prosent. Det var spesielt stor vekst i forbindelse med vinterferien i uke åte og ni, med henholdsvis 14 prosent og 12 prosent vekst, sier direktør for trafikkutvikling Jasper Spruit i Avinor.

Nedgang i de andre store byene

Ved Bergen lufthavn Flesland var det en trafikknedgang på 4,4 prosent sammenlignet med februar 2016. Ved Trondheim lufthavn Værnes er tilbakegangen 4,6 prosent, mens ved Stavanger lufthavn Sola går flytrafikken ned med 6,4 prosent.

Også Tromsø hadde en stor vekst i utenlandstrafikken, spesielt på rutene til Zürich, Stockholm og Frankfurt. Total vekst i Tromsø er 3,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Fra Avinors lufthavner var det størst økning i antall passasjerer til Spania, Storbritannia og USA i februar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.