Det var forrige uke at det populære reiseselskapet TUI ga beskjed om at det legger ned sine flybaser i Oslo, Malmö og Helsingfors. Det førte til at alle de norske kabinansatte mistet jobben. Totalt berører nedleggelsen 150 ansatte.

Planen er at Norwegian skal ta over rutene fra Oslo, mens flyselskapet Jet Time skal ta over trafikken fra Malmö og Helsingfors.

Norwegian, som det siste året har slitt med pilotmangel, skal nå også være på jakt etter gamle TUI-piloter.

Flybransjemediet Check-in.dk meldte om saken først.

«ASAP»

I en jobbannonse er Norwegian åpne om at de ønsker å tilby piloter fra TUI en mer lettvint vei til ny jobb.

«Med tanke på de seneste nyhetene om at TUIFly Nordic vil legge ned sine baser i Oslo, Malmö og Helsingfors, er vi glad for å kunne kunngjøre en TUIFly Nordic-pilot «fast track» søknadsprosess», skriver Norwegian.

«Vi skjønner at dette må være en vanskelig tid for mange og vi vil gi vår fulle støtte til våre venner og kolleger», skriver selskapet.

Søknadsfristen er satt til «ASAP», som er en forkortelse for «as soon as possible», på norsk så fort som mulig.

Pilotmangel

Det siste året har flere flyselskaper fått merke pilotmangel.

Spesielt SAS har vært rammet av pilotmangel denne sommeren. I juli og august innstilte flyselskapet over 700 flyvninger, der de fleste skyldes interne bemanningsproblemer blant piloter og kabinansatte.

Etter pilotmangel en periode med pilotmangel bestemte Norwegian og OSM Aviation seg i fjor for å opprette en egen pilotskole utenfor Arendal. De to selskapene har nå også planer om å utdanne piloter i Spania.

Jet Time tilbyr ingen spesialansettelser

Norwegian søker nå piloter til både sine Boeing 737–800 og til de store Boeing 787 Dreamlinerne, som blir brukt på langdistanserutene.

Kravet til samtlige søkere er at de kan dokumentere minst 150 flyvetimer i løpet av de siste 12 månedene. Til langdistanserutene med Dreamlinererne er kravet minst 1500 flyvetimer i tillegg til 1000 timer på hvilket som helst EFIS-jetfly (Electronics Flight Instrument System).

Jet Time har tidligere sagt til Check-in.dk at de ikke kommer til å tilby spesiell ansettelse til TUI-piloter og at søknadsprosessen foregår på lik linje for alle.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elon Musk introduserer japansk milliardær som skal reise rundt månen
... og den japanske milliardæren røper hvem han vil ta med seg
01:22
Publisert: