Dette var såkalte SAR-flights (Search And Rescue). To av helikoptrene ble sendt fra Bergen lufthavn Flesland til henholdsvis Oseberg og Statfjord klokken 11.15 og 15.46, melder TV 2 og NRK.

– Begge disse flygningene er i sammenheng med søk og redning, og er derfor unntatt forbudet fra Luftfartstilsynet. Alle plattformer skal ha helikopter i beredskap, og det er derfor vi har fløyet disse helikoptrene ut i Nordsjøen. De skal settes på plattformen, sier Claus Sonberg, pressetalsmann for CHC Helikopter Service, til NRK.

I tillegg gjennomførte Bristow en flygning fra Ekofisk til Aberdeen.

– Vi kjenner til at Bristow har hatt en flyging fra Ekofisk, via engelsk sektor, til sykehus i Aberdeen – dette er en flyging som er gjennomført under spesielle forutsetninger og restriksjoner, sier Tor Iversen i Luftfartstilsynet til kanalen.

Luftfartstilsynet innførte fredag flyforbud for alle helikoptre av denne typen, det samme gjorde produsenten Airbus Helicopters. Dette gjelder imidlertid kun kommersielle flygninger og passasjertrafikk. Luftfartstilsynets sikkerhetsdirektiv gjelder ikke for søk, redning og oppdrag av livreddende karakter.

– I deler av landet er det ingen helikoptre som kan gjøre det EC225 kan. Står det om liv, og de gjennomfører dette etter de rutinene som gjelder under et sikkerhetsdirektiv, så kan man gjennomføre det, sier Iversen til TV 2. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om helikopter-ulykken på DN.no:

CHC mistet milliardkontrakt i februar  

Tolv menn og en kvinne omkom i helikopterulykken

Helikoptervraket hevet

Se DNTV:

Fortvilte Utøyanaboer: – Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert: