– Med åpningen av Istanbul Airport er Tyrkia blitt det viktigste knutepunktet mellom nord og sør, øst og vest, sa Erdogan under åpningen, der han og kona Emine foretok en symbolsk innsjekking ved skranken til Turkish Airlines.

Istanbul Airport regner til å begynne med å ta imot 90 millioner passasjerer årlig, men målet er at 200 millioner reisende årlig skal benytte flyplassen innen ti år.

Dersom dette slår til, vil trafikken på de seks rullebanene nesten bli dobbelt så stor som ved Hartsfield-Jackson-flyplassen i Atlanta i USA, som i dag er verdens travleste.

En av arkitektene som har vært med på å tegne den nye storflyplassen i Istanbul, er norske Gudmund Stokke, som også var med på å tegne Oslo lufthavn Gardermoen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette bør unge vite om finansiell sårbarhet
Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen gir råd om hva unge bør gjøre når det kommer til lån og den økonomiske situasjonen i Norge.
01:22
Publisert: