Gullfutures steg til rundt 1.320 dollar per unse etter at investorene valgte gull som en "trygg havn", skriver CNN Money.

Malaysia Airlines bekreftet på Twitter at de hadde mistet kontakt med flight MH17, som var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur i Malaysia med 280 passasjerer og en besetning på 15. Flyets siste kjente posisjon var over ukrainsk luftrom: Malaysisk passasjerfly skutt ned over Ukraina

En kilde i Ukrainas innenriksdepartement sier til nyhetsbyrået Interfax at flyet ble skutt ned av en bakke-til-luft-rakett av typen Buk, et gammelt sovjetisk rakettsystem. Ukraina nekter for at det var de som skjøt ned flyet.

- Vi kan ikke utelukke at flyet ble skutt ned, men vi kan bekrefte at Ukrainas væpnede styrker ikke åpnet ild mot noe mål i luften, sier president Petro Porosjenko.

Den østukrainske separatistlederen Aleksandr Borodaj hevder på sin side at det var nettopp ukrainske styrker som skjøt ned flyet.

Det har den siste tiden vært harde kamper mellom ukrainske styrker og separatistiske opprørere i de ukrainske grenseområdene mot Russland.

Ukrainske myndigheter hevdet torsdag at et russisk militærfly dagen i forveien hadde skutt ned et ukrainsk fly over ukrainsk territorium.

Aksjefall

Boeing-flyet fra Malaysia Airlines skal ha blitt skutt ned på grensen til Russland og de første bildene av vrakrestene ble offentliggjort for kort tid siden. Alle de 295 menneskene ombord skal ha omkommet i flystyrten. Ingen nordmenn skal ha vært blant passasjerene, ifølge UD.

Europeiske børser falt bratt på nyheten, som kom like før børsene stengte for dagen. Tysklands DAX falt over én prosent. SPDR S&P Russia ETF er ned nesten seks prosent.

Også indeksene på Wall Street i USA falt dypere etter at flystyrten ble kjent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.