At det er utfordrende for flyselskapene å få kabalen til å gå opp i julen er det ingen tvil om. For USAs største flyselskap American Airlines ble det plutselig mye verre.

Forrige uke ble selskapet rammet av en svikt i datasystemene sine. Den har ført til at selskapet ikke har nok piloter til å dekke alle flyvningene i desember.

Høyeste lønnstillegg

American Airlines mangler 15.000 piloter til sine juleflyvninger, ifølge Wall Street Journal. Derfor har selskapet sett seg nødt til å hente inn piloter og friste dem med en overtidsbetaling på 150 prosent over deres ordinære timelønn om de velger å fly de ubemannede rutene.

Det er det høyest mulige tillegget man kan få i fagforeningskontrakten, skriver avisen.

– Vi jobber aktivt med å ta tak i dette problemet og forventer å unngå kanselleringer i ferien, sier en talsperson fra American Airlines til avisen.

Selskapet ville ikke opplyse om hvor mange fly som var ubemannet eller hvor mange som allerede hadde blitt dekket opp.

Pilotforeningen protesterer

Den amerikanske pilotforeningen, Allied Pilots Association, har klaget på American Airlines som de mener at inngått avtaler med pilotene som bryter med kontraktene uten å kontakte fagforeningen.

Foreningen har sagt at den ikke kan garantere at medlemmene får den høyest mulige overtidsbetalingen på alle flyvninger.

American Airlines falt 0,5 prosent på USA-børsen onsdag kveld, mens andre flyselskaper steg. (Vilkår)

Dette trikset kan spare deg for tusenlapper
Med en plug-in i nettleseren kan du få nettleverandører til å tro at du befinner deg i et annet land. Hvor du befinner deg påvirker prisen.
01:38
Publisert: