Norwegian økte antall passasjerer med 14 prosent fra oktober i fjor til oktober i år.

I oktober fraktet Norwegian 3,15 millioner passasjerer, mot 2,77 millioner passasjerer i oktober 2016.

– Det er gledelig at et økende antall passasjer velger Norwegian når de skal ut og reise. Veksten er størst på selskapets langdistanseruter og etterspørselen er stabilt god. Konkurransen er fortsatt sterk og global ekspansjon er viktig for å styrke konkurranseevnen, sier Norweigan-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Marginene faller

Fyllingsgraden, eller kabinfaktoren, som viser hvor stor andel av flyets seter som er blitt booket, falt imidlertid i oktober, sammenlignet med samme periode i fjor. Norwegians kabinfaktor var på 87,4 prosent, mot 88,4 prosent i oktober forrige år.

Inntektene per passasjerkilometer (yielden) falt også denne måneden til 39 øre, ned fra 42 øre i fjor – et fall på syv prosent. Den gjennomsnittlige flydistansen økte med 12 prosent i perioden. Inntekten per passasjerkilometer påvirkes av hvor langt selskapet flyr.

Inntekten per tilgjengelige setekilometer falt åtte prosent, fra 37 øre til 34 øre.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flyvningene i oktober og punktligheten var på 78,3 prosent. Selskapet fikk levert enda en Boeing 787-9 Dreamliner denne måneden. (Vilkår)

Homofile bevæpner seg i USA
I Rochester har en liten gruppe startet våpenklubben Trigger Warning Queer & Trans gun club. - Jeg vil at hvit overmakt og neo-nazister skal vite at skeive mennesker tar nødvendige skritt for å beskytte seg selv, sier Jake Allen i klubben.
02:10
Publisert: