Boeing har den siste tiden håndtert en krise på fronter: Koronapandemien, som har ført til et kraftig fall i flyreiser, kom på toppen av krisen flyprodusenten sto i med flytypen 737 Max.

737 Max-fly over hele verden ble satt på bakken i mars i fjor etter to ulykker som til sammen kostet over 300 mennesker livet.

– Vi har dessverre kommet til det punktet der vi må starte ufrivillige avganger, skriver selskapets sjef Dave Calhoun i en epost til ansatte.

Flyprodusenten sa i april at selskapet må kvitte seg med 10 prosent av de ansatte. De kommende ukene forlater 5.520 ansatte selskapet frivillig gjennom sluttpakker og 6.770 mister blir sparket, de fleste i Seattle på USAs vestkyst.

I en annen kunngjøring fra Boeing heter det at produksjonen av 737 Max så smått har startet ved selskapets fabrikk i delstaten Washington og gradvis vil øke utover året.

I januar ble produksjonen stoppet ved fabrikken i Renton fordi det var usikkert når amerikanske luftfartsmyndigheter ville gi grønt lys til å sette flytypen i ordinær trafikk igjen.

Nyhetsbyrået Reuters meldte i april at en slik godkjennelse ikke er ventet før i august.

Boeing har ikke sagt om produksjonen av 737 Max er knyttet til masseoppsigelsen hos den amerikanske flyprodusenten.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.