- Vi har stor tro på Miami-ruten vår. Den har vært etterspurt lenge, både av våre frekvente reisende, men også av produsenter av oppdrettslaks i Norge, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til DN.

SAS åpner tre nye ruter til USA i 2016: Oslo - Miami, København - Miami og Stockholm - Los Angeles: SAS bekrefter nye USA-ruter

Med den kommende SAS-ruten til Miami vil setekapasiteten på direkterutene fra Skandinavia til Florida bli doblet, ifølge den danske flynettsiden Check-in.

Og dét vil gi økt konkurranse - og dermed lavere priser.

Rutene igangsettes i løpet av høsten neste år og det skal flys tre ganger i uken fra København til Miami, mens det vil bli fire ukentlige avganger fra Oslo til den amerikanske storbyen.

I dag flyr Norwegian to ukentlige avganger i vinterhalvåret fra henholdsvis København, Oslo, Stockholm og London til Fort Lauderdale.

- Billigere billetter og bedre produkt

Norwegian gjør det sterkt på sine langdistanseruter til USA, men ønsker likevel konkurransen fra SAS velkommen:

- Vi har alltid vært tilhengere av konkurranse fordi det gir de reisende billigere flybilletter og et bedre produkt. Vi ønsker SAS velkommen til Florida, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til DN.

Knut Morten Johansen i SAS understreker at Miami ikke bare er en fritidsdestinasjon, men også et knutepunkt for nordmenn som skal videre - samt frakt som skal videre ut i verden.

- Det er veldig mange skandinaver som drar på cruise ut fra Florida, dessuten begynner det å bli en del som også har feriehus der nede. Florida er helt klart et voksende marked, sier Johansen.

Blåser i sterk dollar - reiser likevel

- Dollaren har styrket seg kraftig mot kronen. Ser dere dette på flytrafikken til USA?

- Nei, vi gjør ikke det i det hele tatt. Trafikken til USA går ikke ned. Det amerikanske markedet er fortsatt veldig attraktivt for nordmenn - til tross for den svake kronen, sier han.

SAS-infosjefen legger ikke skjul på at prisene skal ned på Florida-rutene, nå som setekapasiteten på direktestrekningen blir langt større enn tidligere:

- Konkurransen gjør selvsagt noe med prisen. Og kapasiteten gjør selvsagt noe med prisen. Vi har lagt oss på et lavt prisnivå på de billigste billettene. Det vil helt klart bli fordelaktige priser til Florida fremover, sier Knut Morten Johansen.

Det tror også Norwegian, selv om Sandaker-Nielsen mener deres Fort Lauderdale-rute har et fortrinn:

- Det er en mye mindre og mer effektiv flyplass enn Miami International, og det tar omtrent samme tid å komme seg til begge disse flyplassene til for eksempel South Beach, som er et attraktivt reisemål for mange, sier han.

Les også: Asia i dag: Citigroup: - Kina på vei mot resesjon

Oljerally løfter kronen

Oljeprisen stiger kraftig

Se også:

- Det er usikkerhet rundt oss:

Det er usikkerhet rundt oss
Statsminister Erna Solberg om fallet i aksjemarkedet
00:32
Publisert:
 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.