Flyselskapet Widerøe kutter i rutetilbudet og begrunner det med flypassasjeravgiften, melder E24.

Det norske flyselskapet tok to fly ut av flåten sin i april. Frem mot vinteren vil de ta ut ytterligere to fly, får E24 opplyst.

Det betyr kutt i ruter og kapasitet. Akkurat hvordan er ikke bestemt, men Brandvoll sier rutene langs norskekysten er særlig utsatt, ettersom de allerede er oljebrems-rammet.

- Avgiften slår veldig, veldig negativt ut for de små rutene i distriktene. Vi opererer i et marked med allerede fallende etterspørsel på grunn av olje- og offshorebransjen, og dette gjør at vi må justere tilbudet, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe til E24.

Følg markedene på DN Investor

Les også:

- En særdeles viktig avtale for denne regionen  

Kina: - En modell uten fremtid  

– Det er en etterlengtet pille (DN+)

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Se DNtv:

 

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.