Samferdselsdepartementet innstiller Widerøe's Flyveselskap som kontraktvinner på drift av regionale flyruter i Sør-Norge fra 1. april 2016.

Det opplyser departementet tirsdag.

Danish Air Transport deltok også i anbudet, men la kun inn bud på flyruten Røros-Oslo. Budet fra Danish Air ble avvist på grunn av for lavt antall tilbudte avganger.

«Dette er vurdert som et avvik fra kravene i forpliktelser til offentlig tjenesteyting som gjør det nødvendig for departementet å avvise anbudet», heter det.

Strekningene er:

Røros - Oslo

Førde - Oslo

Sogndal - Oslo

Sandane - Oslo

Sogndal - Bergen

Sandane - Bergen

Førde - Bergen

Ørsta-Volda - Bergen

Samferdselsdepartementet har vurdert at flyrutene Florø - Oslo, Florø - Bergen og Ørsta-Volda - Oslo har grunnlag for videre drift på kommersielle vilkår. Statlig kjøp opphører på disse rutene ved utgangen av inneværende kontraktsperiode 31. mars 2016.

- Det er positivt å se at det er markedsgrunnlag for å drive disse rutene videre kommersielt. Det betyr at disse skattepengene kan benyttes på formål flere innbyggere kan nyte godt av, sier samferdselsminister Ketil Solvik Olsen i en kommentar.

Videre opplyses det at på grunn av lave passasjertall vil staten heller ikke kjøpe flytransport på ruten Fagernes-Oslo etter 1. april 2016. Dette ble vedtatt av Stortinget i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet for 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

  Ny bank kutter rentene

Volkswagen-byen innfører ansettelsesstopp

- Kan være starten på noe som blir mye verre

Se DNTV: Folk er ikke redde

Folk er ikke redde
Birger N. Haug selger som før.
01:55
Publisert: