For første gang sier Lufthansas toppledelse at selskapet ønsker å kjøpe SAS.

På et møte sent mandag kveld sa styreleder Jürgen Weber i Lufthansa at selskapet mer enn gjerne ønsker å kjøpe opp SAS, ifølge Politiken.

Han la til at SAS på det nåværende tidspunkt har for stor gjeld til at en overtakelse er nært forestående. Weber er tidligere administrerende direktør i Lufthansa, og er en av de mest innflytelsesrike i den tyske luftfartsgiganten.

- Meget interessert
Det har tidligere versert rykter om at Lufthansa ønsker å overta SAS, men uttalelsen fra Weber tolkes nå som et tegn på at man kan ha kommet et skritt nærmere konkrete forhandlinger.

– Det er ingen hemmelighet at SAS og Lufthansa er et perfekt par på mange områder, sier Aage Dünhaup, Lufthansas europeiske kommunikasjonssjef.

– De samarbeider allerede på en rekke europeiske ruter, og Lufthansa er meget interessert i det skandinaviske markedet, fortsetter han.

Dünhaup avkrefter at det er igangsatt forhandlinger mellom de to selskapene.

Les også: SAS er verst i verden

- Den gamle tiden kommer aldri tilbake


Lufthansa legger SAS-planer på is

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.