Sanntidsinformasjon om luftkvaliteten viste søndag at det i 1 kubikkmeter luft var over 1.000 mikrogram av svevestøvet kjent som PM 2.5. Verdens helseorganisasjon (WHO) setter grensen for det de anser som et sikkert nivå ved 25 mikrogram per kubikkmeter i snitt over et døgn. PM 2.5 er betegnelsen på svevstøv der hver partikkel har en diameter på 2,5 tusendels millimeter eller mindre.

Målingen i Shenyang kan være den verste luftkvaliteten som er målt siden Kina begynte med sanntidsobservasjoner i 2013. Lokale myndigheter betegner konsentrasjon av svevestøv som svært helseskadelig for mennesker. Ifølge nyhetsbyrået Xinhua skal partikkelkonsentrasjonen ved enkelte målepunkter ha vært oppe i hele 1.400 mikrogram per kubikkmeter.

Befolkningen ble søndag bedt om å holde seg innendørs, og fabrikker fikk pålegg om å redusere produksjonen for å få ned forurensningen.

Kullfyrt oppvarming er vanlig i Nord-Kina, noe som bidrar til luftforurensningen, i tillegg til økt bilbruk og utslipp fra industrien.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: – Havstigning kan sluke Miami og New Orleans

 
Global oppvarming truer flere av verdens største byer  

 
Verdens varmeste september noensinne