Tross nedgangstider har norske siviløkonomer en lønnsvekst på seks prosent i år. Særlig siviløkonomer i pr- og informasjonsbransjen har gjort det godt med et lønnshopp ifjor på 9,08 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

På de neste plassene følger bransjene shipping (+8,18 %), revisjon (+8,08 %) og helsetjenster (+7,69 %. Siviløkonomene i markedsføring/reklame (+4,01 %) og kultur/kunst/forlag (+3,53 %) har derimot ikke like stor grunn til å juble over lønnsveksten.

Pluss seks prosent
For siviløkonomer i privat sektor steg lønnen med seks prosent i snitt fra ifjor til i år og i offentlig sektor er gjennomsnittet 5,8 prosent, viser årets ferske statistikk fra Siviløkonomene

I kroner og øre gir dette de privat ansatte en snittlønn på 698.523 kroner, mens deres kolleger i det offentlige nå er oppe på 544.545 kroner i snitt.

Total lønn for siviliøkonomer i Norge, inkludert provisjon og bonus, vokste fra 760.878 kroner i 2008 til 791.353 kroner i 2009.

«Siviløkonomer forstår»
Elisabeth Kristensen, leder for Siviløkonomene, er ikke overrasket over tallene, men understreker at det er store avvik i begge ender av statistikken.

- Det er viktig å understreke at det i disse tallene ligger en stor grad av mobilitet og en stor grad av nulloppgjør. Det betyr at når mange skifter jobb, som de gjorde ifjor, så skyter lønningene i været. Samtidig er det flere, som opplevde å ikke få noen lønnsøkning i det hele tatt, sier Kristensen til DN.

Les også: Økonomene taper - ingeniørene vinner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.