Store hunder er det nye "it"-objektet i Hong Kong og andre steder i Asia, skriver CNN Money.

Enten det er en sibirsk husky, en schäfer, St. Bernard eller tibetansk mastiff - jo større hund, desto mer attraktiv, mener rike Hong Kong-innbyggere.

- Folk som for eksempel har en St. Bernard, du kan se disse menneskene sprade rundt, så stolte over å ha en slik hund, sier Sally Andersen, grunnleggeren av Hong Kong Dog Rescue.

- Det er som å kjøpe et designermerke - hunden blir et statussymbol. Å gå rundt med hunden gir den samme følelsen som å kjøre en Ferrari eller Maserati.

Huskys, som er et helt vanlig syn i Hong Kong, kan koste over 1000 dollar, mens prisen for en eksotisk tibetansk mastiff kan overstige en million dollar.

Kineser kjøpte verdens dyreste hund

En kinesisk forretningsmann (56) kjøpte tidligere i år en tibetansk mastiff for 12 millioner yuan, noe som tilsvarer 11,6 millioner kroner.

Det gjør hunden til den dyreste hunden noensinne.

Hunden ble kjøpt på et kinesisk marked for luksuskjæledyr i provinsen Zhejiang øst i Kina, ifølge nyhetsbyrået AFP. Hunden var hele 80 cm høy og veide 90 kilo.

Å ha en stor hund har blitt et statussymbol fordi det signaliserer at eieren er rik nok til å ha råd til et svært hjem. Og det å eie en gigantisk luksusleilighet i Hong Kong er definitivt ikke billig: Grovt regnet koster en luksusleilighet dobbelt så mye i Hong Kong som midt i New York.

Skeptisk til trenden

Dyrevernsforkjempere er imidlertid lite glad for den nye trenden. De mener noen dyr lider i Hong Kongs varme klima, og at oppdretterne kun tenker på å tjene penger. De frykter også at noen av disse hundene faktisk bor på altfor liten plass.

Likevel er store hunder et av de heteste statussymbolene akkurat nå, og deres rike eiere bruker en formue på hundesalonger, spa og hundeklær til kjæledyrene sine. Hundeyoga, varme kildebad og akupunktur for hunder er heller ikke uvanlig i Hong Kong.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.