Under ett år etter at mega-yachten Cakewalk ble sjøsatt i 2010 la den amerikanske hedgefondforvalteren Charles Gallagher båten ut for salg for 215 millioner dollar (i underkant av 1,4 milliarder kroner).

Den 86 meter lange båten er den største luksus-yachten som er bygd i USA siden J.P. Morgans Corsair IV  ble bygget på 1930-tallet. I volum er imidlertid Cakewalk den største.

Men etter at Cakewalk har ligget til salgs i tre år uten at noen kjøpere har nappet på «tilbudet», har selgeren nå ifølge Bloomberg News barbert prisen til 119 millioner euro (151 millioner dollar), tilsvarende rundt 970 millioner kroner.

For den prisen får man en båt med seks soldekk, alle baderom belagt med italiensk marmor og et Steinway-flygel.

Økende optimisme

Cakewalk ble forrige uke vist frem på den 24. utgaven av det internasjonale yacht-showet i Monaco, men det er så langt ikke kjent om båten har fått en ny eier.

Markedet for luksus-yachter fikk en stor knekk etter finanskrisen, men nå skal optimismen være på vei tilbake ifølge Robert Moran fra skipsmeglerselskapet Moran Yacht & Ship.

Moran sier til Bloomberg News at han nettopp har meglet salget av en 112 meter lang superyacht med kodenavnet Palo Alto. Med denne yachten følger blant annet to helikopterplattformer, et 12 meter langt svømmebasseng og en ubåt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Se verdens største yachter


God for 50 mrd. - bygger båt i Ulsteinvik