Den nye 7-serien, selve kronjuvelen hos BMW, kom ifjor høst. Nå har BMW også kommet med den jeveste versjonen av luksusbilen; M760Li xDrive.

Bilen har en V12-motor på 6,6 liter som yter 600 hestekrefter og har et dreiemoment på 800 newtonmeter, allerede fra 1500 omdreininger. Dette er første twinturbo motor fra BMW M Performance med så mange sylindere.

Det gir den gigantiske bilen en tid fra null til 100 km/t på smått utrolige 3,9 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/t, slik tyskerne pleier å gjøre det. Denne kan dog heves til 305 km/t ved å kjøpe til en "M Driver's package".

Et kraftverk med 12 sylindere er selvsagt ikke helt selvdrevet, og bensinforbruket er oppgitt til 1,26 liter på mila, eller et CO2-utslipp på 294 gram per kilometer.

Les DNs test av 7-serien: Ypperste bayer dnPlus (DN+)

 

 

Bilen kommer på markedet mot slutten av året. Regn med en ganske heftig pris, dagens toppmodell 750Li xDrive har riktignok kun en skarve V8-er, men koster fra 1,56 millioner kroner.

Inntil videre kan du se video fra vår test av det nye gestikulerings-styrte systemet i bilen:

 

Med denne gestikulerer du lyden opp
BMW 7-serie byr på nyheter som hvermannsen kan få i sin neste bil. Se video!
01:04
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.