Med flere drivverdige funn i Nord-Norge har Statoil bestemt seg for å flytte flere folk nordover. Med ferske funn som Skrugard- og Havis-funnene i Barentshavet og Luva-funnet utenfor Helgelandskysten etablerer Statoil nå et nytt driftsområde på norsk sokkel.

Tidligere har driftsavdelingen ligget i Stjørdal, nå flyttes organisasjonen nordover til Harstad. Dermed blir det mellom 30-50 nye ansatte på Statoils Harstad-kontor.

- Dette vil forsterke vår tilstedeværelse i Nord-Norge og bidra til å sikre framtidig verdiskaping fra feltene i nord. Vi har helt siden fusjonen i 2007 og etableringen av Drift Nord i Stjørdal gitt uttrykk for at selskapet ville vurdere å etablere et nytt driftsområde i nord når det er tilstrekkelig aktivitet og materialitet til å forsvare en slik beslutning industrielt – nå er aktivitetsgrunnlaget til stede, sier konsernsjef Helge Lund i en kommentar.

Det nye driftsområdet vil være operativt fra første halvdel av 2013 og vil i første omgang få ansvaret for driften av Norne- og Snøhvit-feltene som er i drift, samt Åsta Hansteen-feltet når det blir besluttet senere i år (tidligere Luva-funnet). På sikt vil også Skrugard/Havis-feltet rapportere til det nye driftsområdet.

Lund legger til at det også er forventinger til mer aktivitet nordover knyttet til videre letevirksomhet i åpnede områder, og "i områder som det forventes at blir gjort tilgjengelige". Lund sikter i første omgang til Barentshavet sørøst og de omstridte områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.