– Jeg må arbeide med politikerne for å få til en åpning av disse områdene. Min jobb er å påpeke hvilke muligheter det gir for landsdelen, sier Lund til Teknisk Ukeblad.

Områdene utenfor Lofoten og Vesterålen er i dag stengt for oljevirksomhet. Det er kun Oljedirketoratet som på vegne av norske myndigheter foretar seismiske undersøkelser i området.

Har letelisens
Ett av selskapene som har letelisenser utenfor Lofoten i det området som kalles Nordland VI, er StatoilHydro. Like før stortingsvalget i 2001 måtte selskapet avbryte en leteboring. Siden da har området vært midlertidig stengt av miljøhensyn.

– Det er min demokratiske rett å hevde StatoilHydros interesse uavhengig av hva som er politisk korrekt. Jeg skal respektere de beslutningene politikerne tar, men det er viktig at våre synspunkter blir hørt, sier Lund.

StatoilHydro-sjefen understreker at det er svært viktig for utviklingen av sokkelen at vi har interessant og prospektivt leteareal tilgjengelig.

Forsvarlig utvikling
– Jeg mener at vår kunnskap og våre erf#229er viser at vi kan utvikle området på en miljømessig forsvarlig måte, sier Lund som mener befolkningen i nord er positiv.

– De ser på hva Snøhvit har betydd for Hammerfest og Finnmark og hvilke store ringvirkninger det gir. Flertallet ønsker å delta i denne utviklingen, sier Helge Lund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.