- Resultatet av denne avgrensingsbrønnen på Edvard Grieg gir oss oppløftede resultater med tanke på kvaliteten av dette omfattende reservoaret, sier Ashley Heppenstall, konsernsjef i Lundin Petroleum.

- Dette gir en oppside i forhold til ressursbidraget fra dette reservoaret, der vi forventet lav utvinningsgrad. Mangelen på sandsten her er imidlertid skuffende, fortsetter han.

Han mener det gir en nøytal til positiv effekt på feltet som helhet.

Hensikten med brønnen var å avgrense den sørøstlige delen av Edvard Griegfeltet for å kunne optimalisere dreneringsstrategien og for å plassere produksjonsbrønner best mulig i dette området.

 

Funnet ga en 62-meters oljekolonne. Kvaliteten på reservoaret betegnes som god i de 43 øverste metrene og moderat i de nederste 19.

Avgrensningsbrønn 16/1-18 ble boret 2,4 kilometer øst for hvor innretningen skal plasseres.

Brønnen er boret 2361 meter fra havoverflaten og havdypet på stedet er 109 meter.

Lundin eier 50 prosent av lisensen, mens OMV Norge eier 20 prosent, Statoil 15 og Wintershall 15 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.