Xavier Bettel, statsminister i Luxembourg mener Storbritannias beslutning om å forlate EU har vært en brå oppvåkning for EUs ledere og regjeringer om hva som virker og ikke virker innenfor unionen.

- Å stenge grensene for en dag ville vise folk hva det betyr å vente i to timer for å komme inn i Italia eller Spania, å ha kontroller overalt og blokkere all utveksling, sa Bettel på en konferanse i Paris og fortsatte:

«Én dag. Slik at folk kan se hvordan det er å være på utsiden av Europa. Det er fryktelig at jeg sier det, men det vil være nyttig for folk å forstå, utdypet han, ifølge Bloomberg News.

Britene stemte i juni for å forlate EU, men foreløpig har ikke landet startet den formelle utmeldingsprosessen. Storbritannias nye statsminister Theresa May planlegger å gjøre det innen utgangen av mars 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.