Smartmobilen gjør mye veldig bra: hold styr på avtaler, skriv dokumenter, spill – og følg med på kaloriinntaket. Som vi alle vet spiller den også både musikk og film, men for den rendyrkede hi-fi-puristen har den sine svakheter. For eksempel er det få mobiltelefoner som støtter høyoppløste lydformater, men de har også ganske støyende innvendige omgivelser, som kan forstyrre musikksignalet. Og har du et par tungdrevne hodetelefoner, merker du fort at smartmobilen blir for tam.

 

To løsninger

Vi tester her to rendyrkede musikkspillere, som begge har samme mål: å gi de absolutt beste musikkopplevelsene fra lomma, men som har en ganske ulik tilnærmelse til formålet. De koster heller ikke det samme, da den ene er dobbelt så dyr som den andre.

Les hele testen hos Lyd & Bilde

 

Høyoppløst krutt

FiiO X5 er en seriøs musikkspiller med god formatstøtte og masser av forsterkerkraft.

FiiO X5 er en skikkelig high-end spiller på alle måter, med bare de beste komponenter på innsiden. Den har mye kraft, så den kan drive selv vriene hi-fi-hodetelefoner med overbevisning, og oppløsningen er noe helt annet enn fra den typiske smartmobilen.

Lyden er på den litt fyldige siden av nøytral, med noe tilbakeholdenhet i overtonene. Manøvreringshjulet bærer preg av å være litt slarkete, som gjør at vi heller skulle ønsket oss berøringsskjerm. Filoverføring går også ganske tregt; 20 GB musikk tar nesten en time.

 

 

Galskap i lommeformat

Sony har tatt den helt ut. Med Android operativsystem kan denne spilleren det meste, og byggekvaliteten er hinsides. Det er også prisen!

Dette er den dyreste lommemusikkspilleren vi har testet. Og på papiret virker den fantastisk. Høyoppløste musikkfiler håndteres av det ypperste av komponenter, og spilleren kan en hel del som andre ikke kan. Den er nemlig en fullverdig Android-spiller.

Og lydmessig er den helt superb hva oppløsning og tonegjengivelse angår. Superluftig og deilig lyd. Dessverre er ankepunktet ganske seriøst. Den går ikke høyt nok, hvilket betyr at tungdrevne hodetelefoner må gi tapt, og da er jo noe av poenget borte. Den byr på mye bra, men til denne prisen er det galskap å kjøpe den.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.