Bang & Olufsen er synonymt med god lyd og flott design. Datterselskapet Beoplay skal videreføre disse 90 år lange tradisjonene innenfor portabel lyd, som hodetelefoner og trådløse, batteridrevne høyttalere.

Beoplay H7 er de siste hodetelefonene fra det danske selskapet, og de har ingenting å skjemmes over når de skal ivareta Bang & Olufsen-arven.

Design

H7 er heldekkende hodetelefoner som er trådløse, men uten aktiv støydemping. Gevinsten ved å kutte støydemping er 20 timer brukstid mellom hver lading. For mange er dette vel så viktig som å sitte i en boble og høre musikk. Beoplay har allerede H8 med aktiv støydemping, for dem som ønsker det.

Beoplay H7 er ganske enkle i formen, med slanke, pene linjer og eksklusive materialer. Øreklokkene er dekket i mykt kalveskinn som bare blir bedre med bruk. Bøylen over hodet er også skinntrukket. Det går helt fint å bruke H7 en hel dag uten særlig ubehag for ørene.

På høyre øreklokke sitter det berøringskontroller som lar deg besvare samtaler og kontrollere musikk og volum. Dette forsterker premiumfølelsen og fungerer bra, men funksjonen kan tidvis lommeringe på dine vegne til den siste i anropslisten din.

Jeg liker utseendet på H7 godt. Det er diskret og eksklusivt og står godt til prisen og kvaliteten forøvrig.

Lydkvalitet

Jeg er imponert av lyden i H7. Jeg hadde ventet meg mye, men den utrolig kraftige, men samtidig disiplinerte kraften går gjennom hele registeret. Bassen går skikkelig dypt og er kraftig uten å bli for dominerende. Den drukner ikke ut detaljene i mellomtonen eller de klangfulle diskantene.

Jeg tester alltid med et bredt spekter musikk. H7 fungerer til alle genrer. Det er ikke så vanlig. Her ble jeg sittende og lytte til artister jeg gjerne ikke dveler ved fordi jeg rett og slett opplevde musikken på en ny måte.

Konklusjon

Beoplay H7 er et fantastisk bekjentskap som leverer på alle mine sjekkpunkter. Lyd, design og komfort er av topp kvalitet og forsvarer prisen på 4.000 kroner uten problem. At støyreduksjon mangler, lever jeg fint med. Til det finnes jo H8.

Ser du etter hodetelefoner i denne prisklassen, må du ikke handle før du har hørt H7.

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.