Det tradisjonelle stereoanlegget og hyllene med CD-er og plater blir stadig mer utrydningstruet. Jo yngre du er, jo mer trolig er det at du har all musikken din på mobilen, og strømmer det du bare lytter til iblant. Men hvordan lytter du på musikken når du er hjemme og ikke bruker hodetelefoner? I denne testen ser vi nærmere på skikkelige trådløse høyttalere som står i stuen og kan fungere som det eneste musikkanlegget

 

B&O Play Beolit 15

Moderne retrostil

Beolit er en av de lekreste bærbare høyttalere vi har testet – og en av de mest vellydende.

Om man setter pris på god design, er det ingen hemmelighet at B&O skal stå på ønskelisten. Men denne piknik-kurven av en høyttaler er ikke bare pen, men også ytterst portabel, takket være et generøst innebygget batteri. Dette er dessuten helt enkelt en av de mest vellydende bærbare høyttalere vi har hørt. Hver detalj er gjennomtenkt, og den er enkel å bruke, delvis fordi den ikke har noen direkte finesser. Men det er vanskelig å kalle den verdt prisen når man ser konkurrentene som kan så mye mer.

 

 

Bose Soundtouch 20 serie III

Allround musikkapparat

Lytt enkelt på Internettradio, strøm musikken din samt bygg ut til multirom om du ønsker det.

SoundTouch både ser ut og fungerer som en moderne kjøkkenradio. Men foruten Internettradio kan man strømme musikk både fra nettet eller mobilen. Og man må ikke glemme at den kan bygges ut med flere høyttalere slik at man kan lytte i flere rom. Takket være appen, fjernkontrollen og hurtigvalgsknappene er den praktisk å bruke. Den spiller riktig høyt, men ubalansert. Derfor passer den ikke for finsmakere. Men som en musikkmaskin til hverdags er den virkelig tiltalende.

 

 

Cambridge Audio Air 200

Stor, men snill

En skikkelig spiller med ordentlige ressurser, men Cambridges nøytrale lyd passer best for finsmakere.

Cambridge Air 200 er litt som å ha en sofistikert bryter hjemme. Han tar plass og har store muskler, men liker egentlig poesi. Air kan spille både høyt og dypt, men lydprofilen passer lydentusiaster bedre enn hard-rockere. På den måten passer den faktisk det litt vel nøytrale utseendet. Vi liker at man kan lytte på Internettradio, men det burde vært flere hurtigvalgknapper. Bra er det også at man får bedre lydkvalitet takket være enten Bluetooth aptX eller Apples Airplay.

 

 

Harman Kardon Aura Plus

Rundtstrålende romskip

Oppsiktsvekkende design med rundtstrålende lyd og uventet bra lydkvalitet.

Liker man spennende design, er det vanskelig ikke å bli sugen på Aura, men ulempen er at den ikke passer så godt inn i et hjem fullt av antikviteter. Heldigvis er den meget lettplassert, takket være den rundtstrålende lyden, så man kan faktisk sette den på en mindre synlig plass, eller til og med på gulvet. Har man kresne ører og spiller krevende musikk, kan man finne defekter i lyden. Men de aller fleste som ser den og tror at det bare er utseende uten innhold, blir overrasket over hvor bra den faktisk låter.

 

 

Marshall Woburn

Stor og stygg

Woburn er den perfekte høyttaleren for rocke-diggeren som later til å ha en elgura i garderobeskapet.

Dette er ikke høyttaleren man byr på vin og reker til hjemme hos foreldrene. Nei, dette er høyttaleren som dukker opp stinkende av whisky, og forsøker å forføre søsteren din. Den er stor som et hus og kledd i lær, har en dundrende bass, og spiller så høyt at man risikerer besøk av ordensvakten. Den er ikke så bra på klassisk musikk, men later ikke som det heller. Dette er ikke elegant spill, men rock’n roll. En solid og velbygd høyttaler man kan stole på, og som gjør akkurat det den ser ut til å gjøre.

 

 

Onkyo X9

Pen og bærbar

En pen og nett høyttaler med batteridrift, som imidlertid ikke er ideell til stuebruk.

Med en diskré og elegant design trenger man ikke skamme seg over å ha Onkyo X9 stående fremme. Eller å ta den med ut, da den har batteridrift. Lyden er nøytral, og vi har ingen spesielle ting å klage over når det gjelder lyden. Det lille formatet gjør imidlertid at den verken spiller like høyt eller har like kraftfull bass som de større konkurrentene i testen. Dette gjør at den ikke på noen måte kan erstatte et musikkanlegg i stuen. Nei, dette er mer et apparat for kjøkkenet, som man kan ta med seg ut på balkongen.

 

 

Panasonic SC-ALL9

Ærlig og kraftfull

Panasonics funksjonsspekkede høyttaler har en potent lyd, men betjeningen halter litt.

Dette er en pålitelig og ærlig høyttaler som godt fyller ditt musikkbehov i stuen. Og det er jo en stor fordel at man kan komplettere med andre høyttalere i serien i andre rom. Lyden er nøytral slik at den fungerer med de fleste musikksmaker, og høyttaleren har tilstrekkelig med kraft for ikke å låte anstrengt selv om man drar opp volumet. Skal vi klage på noe, er det at appen er litt vanskelig å navigere i, og at utseendet er vel glatt og direkte kjedelig.

 

 

Samsung WAM5500 R5

Rundtstrålende monolitt

Praktisk høyttaler med bra funksjoner og enkel betjening, men lyden er litt avvisende.

Vil man ha en høyttaler som smelter inn i bakgrunnen, er det vanskelig å finne en mer nøytral form enn denne. Har man dessuten vanskelig for å plassere en høyttaler på tradisjonell måte, er det praktisk at den er rundtstrålende. Og vil man kanskje komplettere med flere høyttalere, må man selvfølgelig ha en slik multiromsforberedt høyttaler. Dessuten er betjeningen enkel. Ulempen er at man ikke får samme engasjerende lyd som med de beste tradisjonelle høyttalerne i testen.

 

 

Sony SRS-X88

Kubistisk lydgeni

Til tross for at Sony X88 er fullspekket med finesser, er den lett å bruke, og låter fantastisk.

Sonys X-serie slår til igjen, og drar med seg enda en gevinst hjem. Den eneste svakheten hos X88 er at den ikke kan gi samme dypbass som større høyttalere. Men ellers gjør den det meste riktig. Den er pen i sin enkelhet, og takket være appen er den enkel å betjene. Selv som en del av et multiromssystem. Det finnes godt med musikkilder og tilkoblingsmuligheter. Men fremfor alt er lyden uvanlig klar og dynamisk, noe som gjør det til en glede å lytte til favorittmusikken sin, uansett hvilken smak man har.

 

Les hele testen på lydogbilde.no

Les flere tester fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.