Det heteste innenfor lyd er akkurat nå trådløse høyttalere. Enten det er en enkelt høyttaler som spiller musikk fra mobilen eller løsninger som kan spille musikk i flere rom samtidig. Denne gangen er turen kommet til høyttalere som man først og fremst bruker hjemme. Det trådløse i denne sammenheng handler om at det skal være enkelt å koble dem til med sin portable musikkspiller og ikke nødvendigvis at det er en høyttaler man kan bære med seg rundt. Det finnes imidlertid unntak, med batteridrevne høyttalere som man kan ta med seg ut på balkongen eller ut i garasjen.

Testkriterier

Denne testen fokuserer på trådløse høyttalere for hjemmet. Selv om noen har batteri og kan bæres rundt er de for store til at man kan ta de med i ryggsekken. De er i en prisklasse som gjør at de aller fleste låter tilstrekkelig bra for å kunne erstatte et tradisjonelt stereoanlegg. Vi har sett på hvor lette de er å installere og behandle, hvilke finesser de har og hvilke lydkilder man kan benytte. For å bedømme lydkvaliteten har vi spilt krevende musikk av bra teknisk kvalitet over beste mulige oppkobling. Vi har til slutt gitt en samlet karakter hvor vi også har lagt vekt på prislappen.

Les hele testen på Lydogbilde.no

 

Audio Pro Addon T14

Seriøs partylyd

Audio Pro må ha benyttet svart magi for å få et slikt basstrykk fra så små høyttalere.

Høyttalerne har en bra finish og et nøytralt utseende slik at de smelter bra inn i innredningen. De passer for eksempel bra på hver side av TV-en da de har mange innganger slik at man kan koble inn en mediespiller. Overraskende volumressurser og en bass som får det til å flagre i buksebena, gir bra effekt til actionfilmen. Men fremfor alt passer de utmerket til hjemmefesten når man vil ha gjestene ut på dansegulvet. Derimot er de ikke ideelle for alle musikkstiler, men kan oppleves litt uraffinerte.

 

 

Denon Heos 1 + Go-Pack

Utbyggbar og praktisk

Som den mobile høyttaleren i et multiroms-system har den sin rolle, men alene blir den for svak.

I seg selv er ikke Heos 1 spesielt tiltalende da den er litt vanskelig å installere og lyden ikke er spesielt imponerende. Ikke noe man har i bokhyllen som eneste musikkmaskin. Men legger man til GoPack blir den plutselig batteridrevet. Og da den er fuktbestandig har man straks en høyttaler for balkongen eller badet. Dessuten skal man ikke glemme at den kan kobles sammen med tre større modeller slik at man får musikk i alle rom. I den sammenheng har den absolutt sine lyse sider.

 

 

Geneva AeroSphère Small

Pen og smart

En lydskulptur som sprer vellyd i alle retninger, men trenger hjelp av storebror med bassen.

Den er uten tvil den peneste høyttaleren i testen. Og takket være den rundtstrålende lyden er den som skapt til å stå midt i rommet og både synes og høres. Vi hadde virkelig ønsket at Small hadde vært et bra budsjettalternativ til Large, som er litt vel dyr for de fleste. Men i virkeligheten er den et supplement når man bygger et lydsystem for hele hjemmet. Small passer best på soverommet eller på kjøkkenet hvor man spiller diskret. I stuen trenger man Large for å få kraft i lyden.

 

 

Harman Kardon Onyx Studio

Kraftfull og enkel

En pen høyttaler verdt pengene, men som dessverre har mistet magien som storebroren hadde.

Siste års beste trådløse høyttaler Onyx har i Onyx Studio fått en mer overkommelig prissatt lillebror. I en ideell verden hadde man skrellet bort det unødige, men lykkes med å beholde magien i lyden. Og visst er mye skrellet bort, som bærehåndtak, luksuriøse materialer og de mange lydkildene. Men dessverre har man også spart så mye på lydgjengivelsen at den låter billigere. Den låter riktignok meget bra for prisen. Men kan man hoste opp mellomlegget er det verdt å ta steget opp til Onyx.

 

 

Marshall Kilburn

Bærbar rock’ n’ roll

Marshalls høyttaler er bærbar så du også kan skremme naboene på campingplassen.

Skal man sitte ute i hagen og drikke bourbon med kompisene og lytte på gammel hederlig metal trenger man en høyttaler som har trykket. Og det har Marshall Kilburn så absolutt. Det er en steintøff høyttaler med høy byggekvalitet og en følelse for detaljer som få andre. Den spiller dessuten så høyt og rått at man nesten blir skuffet om naboene ikke klager. Den ikke bare spiller rock’ n’ roll, den er rock’ n’ roll. Vil man lytte til rolig musikk får man kjøpe noe annet.

 

 

Philips Fidelio BTS7000

TV-vennlig stereo

Philips høyttalere fungerer mye bedre som TV-høyttalere enn som musikkanlegg.

Vil man ha en bedre lyd til TV-en kan Philips høyttalere gjøre en god jobb. De har digitale lydtilkoblinger slik at man kan få ut den best mulige lyden og la høyttaleren dekode den. Men de er relativt store og krever en stor TV med stor benk for at de ikke skal dominere. For film gir de en stor og god lyd som fyller rommet. Problemet er at de ikke låter like bra når man spiller musikk. Og da det er poenget med denne testen kan det dessverre ikke bli noen spesielt bra karakter.

 

 

Sony SRS-X77

Musikkrik monolitt

Med uslagbart mange musikkilder og en imponerende lyd ble X77 kjapt vår favoritt.

Dette er den eneste høyttaleren i testen med bred støtte for de ulike overføringsteknikker. Foruten Bluetooth kan man benytte Spotify Connect, Google Cast og Airplay. For ikke å snakke om at man kan koble den inn i Sonys multiroms-system. Med et diskret utseende, relativt kompakte format samt batteridrift er den praktisk også. Lyden er kraftfull og engasjerende uten å overdrive. Det gjør at den på toppen av det hele låter fantastisk med alle typer musikk.

 

 

Samsung Wireless Audio 360 R6

Rundtstrålende romfartsegg

Samsung futuristiske multiroms-høyttaler klarer seg også bra på egen hånd.

En rundtstrålende høyttaler som Samsung R6 er ideell om man vil gå omkring og pusle hjemme og få like bra lyd uansett hvor man befinner seg i rommet. Takket være dens diskrete utseende kan den stå fremme uten å stikke seg ut i innredningen. Sitter man og lytter konsentrert kan man finne problemer med lyden, men ellers låter den for det meste riktig bra. Og med tanke på at den kan bygges ut til et helt multiroms-system, føles det i tillegg som en fremtidssikker investering.

 

Du finner flere DN Tekno-tester her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.