Det kryr av vellydende hodetelefoner der ute. Men denne fra Philips er spesiell, da den har Lightning-kontakten vi kjenner fra iPhone, iPod Touch og iPad av nyere generasjoner. Det betyr at den er digital.

Fordelene med å ta signalet ut digitalt, er flere. For det første er den analoge forsterkeren i telefonen begrenset, og driver ikke alle hodetelefoner like bra. Videre kan minijack-pluggen gi dårlig kontakt, slik at det spraker i lyden når den utsettes for påkjenninger. Pluggen er også utsatt for såkalt «crosstalk», hvor venstre og høyre lydkanal smitter over i hverandre fordi de rett og slett sitter for tett mot hverandre i kontakten. Så har vi selve hodetelefonkabelen, som i seg selv vil introdusere noe støy i musikksignalet og tilsløre lyden i noen grad.

Alle disse problemene er analoge, og ved å ta signalet digitalt ut og konvertere det til analogt helt på slutten i signalkjeden, er muligheten stor for renere lyd i andre enden.

Klarere lyd

Og det funker. Lydbildet er meget stort og åpent. Det er glimrende kontroll på dynamikken, og overtonene er meget luftige og detaljerte, uten at det hardner til.

Bassen er stram og meget detaljert, men noen vil nok synes den ikke er fyldig nok.

Ulempene er at M2L ikke er sammenleggbar, og det er ingen mikrofon til mobilsamtaler.

Les hele testen av Philips Fidelio M2L hos Lyd & Bilde.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.