Enten du skal sitte på hytta eller en balkong i byen i påsken gjelder det å ha en god høyttaler å spille favorittmusikken på. Vi har sett på to gode batteridrevne høyttalere med blåtann som trådløstilkobling. De to passer litt ulike bruksmønstre – og lommebøker.

Bose Soundlink III

Bose Soundlink III koster mer enn konkurrentene, men er den beste batteridrevne høyttaleren i sin størrelse. Den sklir også lett inn i de fleste interiørstiler.
Bose Soundlink III koster mer enn konkurrentene, men er den beste batteridrevne høyttaleren i sin størrelse. Den sklir også lett inn i de fleste interiørstiler. (Foto: Magnus Eidem.)
 

Skal du ha den beste lyden det er mulig å pakke inn i en liten, bærbar og trådløs høyttaler er Bose Soundlink III den rette for deg.

Lydkvaliteten som skapes i det lille kabinettet, spesielt i bassregisteret, er rett og slett imponerende. Den yter best på middels høyt volum, som i Boses tilfelle er ganske høyt, og til musikk som ikke har alt for mye på gang samtidig.

En annen ting som imponerer er batteritiden på 14 timer avspilling. Normalt nivå i slike høyttalere er rundt 8 timer avspilling.

Designmessig er Soundlink III ganske typisk Bose. Den er relativt firkantet og relativt minimalistisk. Jeg synes den er stilig og elegant og den kan skli naturlig inn i både lyse og mørke interiør. Man får også kjøp skinndeksler i ulike farger, som også gir litt ekstra beskyttelse hvis man tar med seg høyttaleren ut.

Bose satser på lydkvalitet og design og det er ikke mange fancy detaljer i Soundlink III. Man har en av/på-knapp, en tilkoblingsknapp, en knapp for å velge mellom kabel og trådløs og knapper for å justere volumet. All betjening av musikken foregår på spilleren man bruker. Man kan heller ikke bruke Soundlink III som høyttalertelefon, som ville vært enkelt å inkludere for Boses ingeniører.

Bose Soundlink III koster 2495 kroner.

Jabra Solemate

Jabra Solemate. En solid høyttaler som tåler en trøkk og har god lydkvalitet til en rimelig pris.
Jabra Solemate. En solid høyttaler som tåler en trøkk og har god lydkvalitet til en rimelig pris. (Foto: Magnus Eidem.)
 

Jabra Solemate er en mye mindre høyttaler enn Soundlink III, men den er mye bedre rustet til utendørs bruk. Navnet kommer fra bunnen som er en tykk gummisåle, som på en støvel. I bunnen ligger også en minijack-kabel, så man alltid har denne med seg.

Den følger også med en pose man kan legge Solemate i dersom den er med i snøen eller på stranden. Posen sørger for at lyden kommer ut, uten at fukt, sand og andre partikler kommer inn.

Lydkvaliteten er god, men man får ikke den samme oppløsningen og trykket som Soundlink III har. Det kan man heller ikke forvente i en så mye mindre høyttaler, som også koster under halvparten av Soundlink III. Men moderat høy spilling i solveggen eller vannkanten tar Solemate på strak arm. En egen app til smarttelefoner lar deg justere lydbildet selv.

Solemate har noen flere finesser å skilte med enn Soundlink III. Den kan pares med nye telefoner ved en enkel berøring (NFC) og den kan brukes som høyttalertelefon. En annen stor fordel er at den kan lades med en standard usb-lader som nesten alle har liggende nå til dags.

Batteritiden er på åtte timer.

Jabra Solemate koster fra 995 kroner.

Bunnen på Solemate viser hvor den hentet navnet sitt fra. Snoren som går gjennom sålen er en lydkabel, som det alltid er kjekt å ha med - og vite hvor er.
Bunnen på Solemate viser hvor den hentet navnet sitt fra. Snoren som går gjennom sålen er en lydkabel, som det alltid er kjekt å ha med - og vite hvor er. (Foto: Magnus Eidem)
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.