Produksjonsindeksen for industrien viser en oppgang på 0,5 prosent i juli, sammenlignet med en nedgang på 0,6 prosent måneden før. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Næringsmiddelindustrien og bygging av skip og oljeplattformer medvirker til oppgangen med en vekst på henholdsvis 3,6 og 4,1 prosent. Begge næringene hadde nedgang i produksjonen i juni og mai.

På forhånd hadde analytikere Bloomberg News snakket med anslått en opp på 0,1 prosent. Handelsbanken Capital Markets beskrev i sin morgenrapport industrien som smertensbarnet i norsk økonomi.

Siden toppen i april i fjor hadde indeksen falt med 11,9 prosent før dagens sterke tall.

Fortsatt trått i papir
Selv om det ble oppgang i juli, er indeksen ned 8,9 prosent de siste 12 månedene. Metallindustri, papir- og papirvareindustri og annan verkstedindustri hadde et markert fall i produksjonen, mens næringsmiddelindustrien og maskinindustrien hadde en vekst på henholdsvis 9,2 og 3,3 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.