Den britiske bank- og meglerkjempen Barclays er dømt til å betale 2,1 millioner dollar i erstatning til en megler basert i New York som banken sa opp ifjor sommer, skriver The Wall Street Journal.

Oppsigelsen skjedde i kjølvannet av anklager om at flere internasjonale banker skulle ha manipulert verdens viktigste referanserente, interbank-renten i London (Libor).

Ifølge rettspapirer ble megleren Dong Kun Lee løst fra arbeidskontrakten for å ha "bedrevet kommunikasjon som involverer upassende forespørsler relatert til Libor".

I meglingsmøter mellom partene anklaget Lee banken blant annet for kontraktsbrudd og for å ha brutt arbeidsmiljøloven.

Han krevde opprinnelig 5,3 millioner dollar i erstatning men reduserte dette til omkring 2,1 millioner dollar, noe også voldgiftspanelet idømte banken.

Barclays har nylig inngått et forlik med europeiske myndigheter for sin rolle i den såkalte Libor-skandalen, i likhet med den sveitsiske storbanken UBS.

Så mange som 20 banker er under etterforskning for sin rolle i den angivelige manipulasjonen på begge sider av Atlanteren, der også ansatte risikerer lange fengselsstraffer.

Les mer:
Britisk finansgigant bøtelagt i Libor-skandalen

JP Morgan får 80 mrd. i bot

Gransker verdens største banker for valutamanipulasjon

Les også:
Norwegians Dreamlinere kan bli parkert julaften

Markert nedgang i kinobesøk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.