Hotelleiendommen i Stortingsgaten i Oslo sentrum ble tvangssolgt til Stordalens Home Capital for 230 millioner kroner, pluss en mulig bonus på 30 millioner, etter at Zulficar Hussains Eiendom og Kontrakt Consulting as (EKC) misligholdt et lån hos BN Bank.

Tidligere ble eiendommen, som også huser Christiania Teater, drevet som Hilton-hotell. DN.no har tidligere skrevet at Hussain og datterselskapet Stortingsgaten 16 forgjeves forsøkte å stanse det såkalt frivillige tvangssalget gjennom en midlertidig forføyning, uten å få medhold.

Nekter å flytte
Men selv om Zulficar Hussain ikke klarte å stanse salget, har han nektet å flytte ut av lokalene. I forrige uke ble driftsselskapet hans, Dt Oslo, trukket for Oslo byfogdembete. Der krevde långiver BN Bank og Petter Stordalens Stortingsgaten 14-16 at Dt Oslo fravek eiendommen.

62-årige Hussain sa i retten at hotelleiendommen ble solgt med leiekontrakt, at denne har varighet ut 2015, og at han ville ha 30 til 35 millioner kroner for å avvikle kontrakten og flytte ut.

Nå fastslår Oslo byfogdembete i en fersk kjennelse at det ikke var «aksept for at det skulle løpe et leieforhold etter at salg var gjennomført», og pålegger Dt Oslo samt dets representanter og ansatte «straks å fravike» hotelleiendommen.

- Dette var ren obstruksjon fra Dt Oslo og Hussain, så avgjørelsen var som forventet, sier advokat Vidar Riksfjord i advokatselskapet Schjødt til DN.no.

Hussains adokat Claus Frimann-Dahl ønsker ikke å kommentere kjennelsen.



Klar for å åpne
- Vi åpner hotellet så snart vi får nøkkelen. Men om det skjer i morgen eller om fem måneder spiller ingen rolle, sa styreleder Henrik A. Christensen i Petter Stordalens Home Capital til DN i forrige uke.

Leiekontrakt på tre år ble inngått i januar 2013 mellom Zulficar Hussains to selskaper Stortingsgaten 16 og Dt Oslo, og Hussain signerte for begge selskapene. Men i slutten av november 2012 hadde Hussain og EKC godkjent salgsprospektet fra ABG Sundal Collier, hvor det fremgår at eiendommen planlegges solgt uten en løpende leiekontrakt, heter det i kjennelsen fra Oslo bygogdembete. EKC har for øvrig varslet erstatningssak mot BN Bank etter tvangssalget av hotelleiendommen. Saken skal for retten 11. mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.