De europeiske landene må låne til sammen 1.446 milliarder euro, eller 11.568 milliarder kroner, i år. Det betyr at netto finansieringsbehov er seks ganger så høyt som i 2007.

Det er kredittvurderings-selskapet Standard & Poor's som har beregnet seg frem til den rekordhøye summen, skriver den danske næringslivsavisen Berlingske Tidende .

Ifølge Standard & Poor's vil 46 av de 50 europeiske statene ha behov for å hente penger, og det er snakk om mellomlang eller langsiktig finansiering.

- Statenes inntekter er presset av at økonomien bare gradvis bedrer seg, samtidig som utgiftene fortsatt er høye på grunn av høy arbeidsledighet og de finanspolitiske støtteprogrammene, sier kredittanalytiker Kai Stukenbrock fra Standard & Poor's til Berlingske Tidende.

Les også: - Kall det gjerne en gjeldsspiral


<b>Nå står hele Hellas stille</b>

<b>Kan forby CDS-handel over natten</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.