Restaurant Maaemo i Oslo ble vinner av The Nordic Prize 2012 og kan dermed kalle seg Årets Restaurant i Norden 2012 etter kåringen søndag kveld på Norsminde Kro i Århus. Maaemo var den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som gikk direkte inn i guiden med to stjerner i mars i fjor.

Restaurant Maaemo rykker dermed inn som det siste navnet på en relativt kort liste av internationalt respekterte restauranter i Norden, som er tildelt prisen. Tidligere vinnere er Noma i København ved René Redzepi i 2009, Matsalen i Stockholm ved Mathias Dahlgreen i 2010 og senest, i 2011, Henne Kirkeby Kro ved kjøkkensjef Allan Poulsen. Det var sistnevnte som søndag kveld overrakte prisen på vegne av en gastronomisk kvalifisert internordisk jury.

Det er fjerde gang prisen deles ut, og det er første gang en norsk restaurant vinner. Maaemo vant foran restaurant Gallery i Reykjavik, Frederikshøj i Århus, Olo i Helsinki og Fäviken Magasinet i Järpen i Sverige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.