Mack Ølbryggeri as i Tromsø gikk i april ifjor inn med 50 prosent i Trio. Nå har det økt til 91 prosent.

Resten av aksjene eies av Hans E. Kåsa fra den gamle eierfamilien. Trio har hatt svært dårlige regnskaper de siste årene, og det er gjennom en refinansiering at Mack har fått all kontroll.

For Tromsø-bryggeriet er oppkjøpet et strategisk trekk, forteller styreformann Haakon Bredrup.

– Vi har en visjon om å doble ølproduksjonen vår i løpet av de neste 25 årene. Det betyr at det må skje i Sør-Norge, fordi her oppe har vi så store markedsandeler at det nærmest vil være umulig å øke, sier han.

– Trio i fremtiden?

– De skal produsere Mack-øl fra Skien basert på våre resepter, øl som går til kundene innen restaurant, hotell og storhusholdning. Det blir altfor dyrt og uhensiktsmessig å produsere det i Tromsø for kunder i sør. I tillegg har jo Trio en ikke ubetydelig virksomhet med produksjon av lokale mineralvannsmerker, sier Bredrup.

– Men Mack-øl fra Skien?

– Kjennere sier at det er umulig å kjenne forskjell, humrer Bredrup.

Investeringene i Skien er farget av den noe svake økonomiske situasjonen til Trio, for Skien-bedriften har vært en av de mest berørte i de store omstillingene som har vært i bransjen. Først mistet bryggeriet Coca-Cola, så gikk det over til Pepsi, for så å miste også denne storkunden etterhvert som merkeeierne endret sin norgesstrategi. Det er dette som etterhvert førte de to familiebryggeriene sammen. Før den siste refinansieringen som løftet eierandelen til 91 prosent, hadde Mack investert syv millioner kroner i Trio.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.