- I 2012 ble virksomheten til Madcon omorganisert, og består i dag av Madcon AS, Madcon Live AS og Icon Recordings AS, sier Madcon-manager Peter Peters.

Reduserte inntektene

Det førte i 2013 til at inntektene i Madcon AS ble redusert fra 10,6 til 3,2 millioner kroner.

Redusert ble også resultat før skatt, fra 2,4 millioner kroner til 700.000 kroner før skatt.

Inntektene for 2013 består av salg av en back-katalog.

Omorganiseringen ble gjort for å stå sterkere ved et internasjonalt gjennombrudd. Selskapene skal ha egen forretningsplan og egne samarbeidspartnere.

Deler eierskap med manager

De ulike virksomhetsområdene i Madcon er nå skilt fra hverandre. Mens Icon Recordings utgir musikk, er det Madcon Live som står for konsertene. Regnskapene for disse selskapene foreligger foreløpig ikke i Brønnøysund.

- Madcon as eies av Icon Group AS, som kontrolleres med 1/3 hver av meg selv og Camilla Pihl, Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam gjennom sine respektive eierselskaper, sier Peters.

Deler 800.000 kroner i utbytte

Tidligere var gruppemedlemmene Yosef Wolde-Mariam selskap Squzo Invest AS og Tshawe Baqwas selskap Conquest AS eiere i Madcon AS, men begge selskapene har nå fordringer i sine regnskaper på Icon Group for sine aksjeposter etter en overdragelse. 

Det er de to artistene Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam som er ansatt i selskapet Madcon AS, som i 2013 betalte ut samlet lønn på 876.000 kroner fra Madcon AS.

Det ble i 2013 tatt ut et utbytte på 800.000 kroner, noe som nær halverer egenkapitalen fra 915.000 kroner til 476.000 kroner.

Les også:

- Jeg trakk litt i nødbremsen

NRKs nett-tv lanseres for smart-tv

Slik ble Morten Ramm truet bort fra TV 2

Rock City-sjefen får sparken  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.