Sonisk sølvpels. Savnet etter Sonic Youth blir mindre med gode soloplater fra Lee Ranaldo.

Sonisk sølvpels. Savnet etter Sonic Youth blir mindre med gode soloplater fra Lee Ranaldo.

Noe for Neil Young å covre

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Sonic Youths første utgivelser var på Blast First/Mute, så det er med historisk dirr at en av det nedlagte bandets låtskrivere og gitarister er tilbake på selskapet, på sitt niende soloalbum. Man blir ikke mindre glad i Lee Ranaldo med årene; han har en meget tillitvekkende stemme og skriver flotte, karaktersterke låter. Han er i tillegg en poet, men på denne platen har Brooklyn-forfatter Jonathan Lethem («Fortress of Solitude») skrevet brorparten av tekstene.

Lee bruker sitt vante band The Light med blant andre Steve Shelley på trommer, men i tillegg synger Sharon Von Etten her og der, og supergitarist Nels Cline (Wilco) har en bitende solo i «Purloined».

Fakta: Lee Ranaldo

«Electric Trim»

Mute Records

Platen er produsert i kompaniskap med Raül «Refree» Fernandez, og det er et noe oppdatert lydbilde med beats og elektroniske innslag, men Lee er Lee. Nydelige «New Thing» burde Neil Young covre.(Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk