Bugnende Bowie-boks fra Berlin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Berlin-æraen. David Bowie i en detalj fra albumet «Lodger» (1979), som fremstår i en helt ny remiks som Bowie selv rakk å godkjenne deler av.

Denne nye lp-boksen er på størrelse med en hytte i Berlin, med nye utgaver av albumene som utgjorde David Bowies revolusjonerende Berlin-periode, grovt sett 1977–1982, og føyer dermed med mer konvensjonelle «Scary Monsters». En bok har nye innspillingsintervjuer med Tony Visconti samt klassiske intervjuer og bilder av den vakre mannen.

Nye sammenhenger åpenbarer seg ikke, slik den forrige boksen satte nytt lys på «Young Americans»-årene. Det er en splitter ny remiks av «Lodger», som tidligere låt «tynt og mudrete».

Fakta: David Bowie

«A New Career In A New Town (1977–1982)»

Parlophone/Warner

Det er to versjoner av den velspillende men lite vesentlige liveplaten «Stage» (med blant andre Roger Powell fra Utopia på synth). «Heroes» på tysk og fransk er med, samt noen små rariteter på «Re:Call 3». Men boksen gir i alle fall en ypperlig mulighet til å lytte konsentrert til all den fantastiske musikken som oppsto i Berlin. Spesielt den instrumentale.(Vilkår)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk