På Hønefoss er det ikke annet å gjøre enn å lage prog i verdensklasse. Wobblers nye album imponerer.

På Hønefoss er det ikke annet å gjøre enn å lage prog i verdensklasse. Wobblers nye album imponerer.

Surklende prog av klassisk merke

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det må være noe de putter i jordeplene på Ringerike. Hvordan Wobbler klarer å skape såpass eventyrlig progrock fra et sted som Hønefoss, er ellers vanskelig å komme til bunns i.

Etter noen års fravær, er bandet endelig tilbake med sitt fjerde album, som låter som noe av en triumf for den med en mykt hjerte for symfonisk surklende prog av virkelig klassisk merke.

Fakta: Wobbler

«From Silence to Somewhere»

Karisma Records

Deilige instrumenter, alskens fløyter, orgler og gitarer, alle svært nennsomt traktert, tyter ut av albumets fire, hovedsakelig meget lange, komposisjoner.

Åpningskuttet «From Silence to Somewhere» på nærmere 21 minutter tar lytteren gjennom flere intense stemningsleier, og når spinett-soloen er omme og sluttemaet hamres inn i avsluttende «Foxlight», skal man være glad man ikke blir filmet under avspilling, lett dirigerende og entusiastisk.(Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk