Gitarer i lange baner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Lysende. Kim Myhrs fortryllende gitarflarn er en ny triumf for Hubros fortsatt imponerende formidling av skjæringspunktmusikk.

Enda et strålende år for det frie plateselskapet Hubro beveger seg mot siste kalenderblad. Nils Øklands vakre album «Lysning» ringler fortsatt i ørene idet strengekunstneren Kim Myhr, som behandler gitaren på ytterst nennsomt og eget vis, er klar med sitt nye.

Det er usedvanlig lett å like, både meditativt og medrivende. La det gå på repeat. Musikken, som er delt opp i to strekk eller avdelinger (markert av LP-platens sider for den som foretrekker det formatet), er basert på Myhrs lette lag-på-lag med gitarpålegg.

Meget delikat og suggererende minimalisme, og b-sidens akustiske gitar gjør en lettere salig-ekstatisk. Innspillingen er videre beriket av tre vidunderlige trommeslagere, om de kan kalles noe sånt i denne sammenhengen.

«Lydmalende perkusjon» er mer nærliggende for Ingar Zach (Huntsville), Hans Hulbækmo (Moskus) og Tony Buck (The Necks).

Musikkelsker? Les alle anmeldelser her(Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk