Svensk poptalent med egne lyster

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
I sengen. Låtskriveren og artisten Tove Lo lager moderne og egenrådig popmusikk, med en personlig form for frigjorthet.

I sengen. Låtskriveren og artisten Tove Lo lager moderne og egenrådig popmusikk, med en personlig form for frigjorthet.

Det er ikke bare nordmenn som lager god moderne popmusikk – svenskene er fortsatt flinkest i klassen. Og i låtskriveren og artisten Tove Lo har de en personlighet som skiller seg ut i den store hopen av dyktige mennesker. Musikken og stemmebruken virker kanskje på utsiden ikke vesensforskjellig fra for eksempel Astrid S, men Lo har et mer murky og kronglete lydbilde og kunstnerisk verdenssyn.

Musikkelsker? Les alt musikkstoff her

«The struggle is real», som hun synger. Dette er den direkte oppfølgeren til overraskende gode «Lady Wood», og som titlene antyder, er dette en artist som tar hevd på en eksplisitt kvinnelig seksualitet, i tekster og fremtoning. Hun tenker konseptuelt, og har delt opp albumet i delene «Light Beams» og «Pitch Black». 14 låter kan være en munnfull i denne pophitenes æra, men de finnes også, som i den strålende singelen og potensielle t-skjorte-emblemet «disco tits».(Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk