– Jeg snakker i 22 av 24 timer i døgnet

Tekst
Foto
Ensjø, Oslo

Ole Robert Reitan (44) nyter en frihetsfølelse han ikke har følt på mange år. Men det er noe som plager ham, som han håper døtrene vil gjøre.

Ole Robert Reitan (44) nyter en frihetsfølelse han ikke har følt på mange år. Men det er noe som plager ham, som han håper døtrene vil gjøre.

Nede på bakkeplan, langs ettermiddagsrushet på Ensjø, stamper en mann avgårde med to fullpakkede Rema 1000-poser, en pakke Corn Flakes tyter ut. Plakater frister med påskeliljer til ti kroner og dagsfersk sushi til 49.

Ett nivå høyere opp, hos Reitangruppen, er dørene stengt for dagen. Klokken 16.15. Det oppnås ikke kontakt med kommunikasjonsdirektøren. Jeg ser ballonger­ der inne. Selskapet ble nettopp kåret til Norges beste arbeidsplass. Kontoristenes arbeidsplass, altså.

En Securitas-vakt hjelper meg inn, jeg hentes av en annen, føres inn i heisen av en tredje. Tas høyere opp i huset. Til mer venting.

Fakta: Ole Robert Reitan

Alder 44

Sivilstatus Gift. Tre døtre, 14, 16 og 18 år.

Bakgrunn Utdannet ved Norges Markeds­høyskole, begynte i Rema i 1996, toppsjef siden 2001.

Stilling Administrerende direktør for Rema 1000 i Norge og Danmark.

Aktuell Priskrig før påske. Har også varslet ny satsing på økologisk mat.

Det føles som å vente på audiens hos statsministeren. Bilder av forgjengerne på veggene, en kommunikasjonsdirektør som snakker om samfunnsansvar, mens hun sender meldinger til sjefen som sitter ti meter unna. Minuttene av den knappe tiden tikker avgårde.

På en tv-skjerm står det at omsetningen i dag er 8,3 prosent bedre enn samme dag ifjor. Så kommer en oppfordring til sirkeltrening i gymsalen.