- Fotball-Norge mener at jeg er mindre intelligent

Tekst
Foto
Drammen

Hvor mye hets skal en fotballspiller tåle? - Jeg er en provoserende type, sier Tippeligaens Tommy Høiland, som blir kalt «klyseklædd», «motbydelig type» og «dum som et brød» .

Gjør et Twitter-søk på Strømsgodsets nye spiss og deis ned i nettets mørke, kalde kjeller: Tommy Høiland (27) er Tippeligaens desidert største kvalmsekk, en solariums­brun tosk, dum som et brød, en stor klyse, en narsissist og en forbanna undermåler av et rasshøl.

Det er blitt skrevet mye om netthets den siste tiden, politikere og kjentfolk har fortalt om sjikane. Men alle vil helst bli likt. Heller ikke Tommy Høiland er teflon. Men han prøver å tenke at grumset forteller mest om nettrollene. Langt mer belastende er det at landets største­ medier oppglødd bidrar til sjikanen.

Før hver serieåpning spør diverse aviser og nettsteder Tippeligaens supporterklubber om hvilken motspiller de misliker mest. Om Tommy Høiland det året skal spille for Viking, Sandnes Ulf, Lillestrøm, Molde eller Strømsgodset har ingenting å si: Fotballnomaden fra Jæren er bestandig den som nevnes hyppigst, gjerne med karakterdrepende begrunnelser.

Høiland synes det er trøblete.

– Disse mediene skriver mye om hvor viktig det er å bekjempe mobbing. Da er det ganske dobbeltmoralsk å lage sånne spørreundersøkelser, sier han.