Muslimen som kom inn fra kulden

Tekst
Foto

Redningsmann eller mørkemann? Folk blir ikke enige når det gjelder Mohammad Usman Rana.

Redningsmann eller mørkemann? Folk blir ikke enige når det gjelder Mohammad Usman Rana.

I islam sies det at du finner himmelen under din mors føtter. Da han var liten, trodde han det var bokstavelig ment. Han la seg ned på gulvet ved morens føtter og forsøkte å kikke under dem.

Fakta: Mohammad Usman Rana

Alder 30

Sivilstatus Gift med Farah Khan, en sønn.

Bakgrunn Utdannet lege ved Universitetet i Oslo. Tidligere leder av Muslimsk Studentsamfunn. Fast spaltist i Aftenposten.

Aktuell Utga nylig boken «Norsk islam: Hvordan elske Norge og Koranen samtidig».

Mohammad Usman Rana kommer kjørende i en hvit Audi A7. Stramme bukser, åpen hvit skjorte, mørkeblå blazer fra en svensk designer han husker navnet på, rosa mansjettknapper i sølv, som om han har fulgt anvisningene i et eller annet internasjonalt herremagasin.

– Jeg er veldig fascinert av Italia som land. Mennene der … Selv om de er maskuline, så tør de å være opptatt av hvordan de ser ut, av håret, av hvordan dressen sitter. Det synes jeg er fantastisk.

Den markante nesen er tonet ned av et tett, svart skjegg som er trimmet med nøysomhet. Han sier han kjøper hårvoksen hos frisøren, alltid det samme merket.

– Og jeg er glad i de italienske bilene. Bil kan jeg snakke mye om, hvis du vil det? En kan si mye om motorkvaliteten, altså, men guttedrømmen er jo å kjøre en Ferrari eller Lamborghini.