– Jeg er bare tydelig og direkte. Jeg er jo nordnorsk

Tekst
Foto
Statsministerens kontor, Oslo

David Letterman gjorde ham til en vits etter en middag i Det hvite hus i forrige uke. Men statsminister Erna Solbergs mest betrodde statssekretær, ble ikke sint. Ikke da.

David Letterman gjorde ham til en vits etter en middag i Det hvite hus i forrige uke. Men statsminister Erna Solbergs mest betrodde statssekretær, ble ikke sint. Ikke da.

Kontoret hans er det ikke så mye å si om. Ja, bortsett fra at det altså ligger ved siden av Erna Solbergs, hvis utspill han som medierådgiver har passet på i seks år: En liten rekke med politiske bøker i en ellers nokså tom bokhylle. En karikaturtegning av ham selv, en gang på trykk i lokalavisen Vesterålen, det henger under et portrett av Kåre Willoch, som for lengst var ute av regjeringskontorene den gangen Sigbjørn Aanes, 15 år gammel, bestemte seg for at partiet Høyre var hans.

Da hadde han jobbet i årevis, først på gården til besteforeldrene, senere med å stable varer i en kiosk og steke hamburgere på gatekjøkkenet i Melbu – det lille stedet i Nordland med rundt 2000 innbyggere, hvor han vokste opp.

Fakta: Sigbjørn Aanes

Alder 35

Sivilstatus Gift med Maria Hoff Aanes. To barn, Vilje (7) og Adam (4).

Stilling Statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK).

Bakgrunn Oppvokst i Melbu i Nordland. Tidligere politiker og kommunikasjonssjef i Høyre. Informasjonssjef i Oljeindustriens Landsforening. Utdannelse i PR og kommunikasjon ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Bor i Lillestrøm.

Aktuell Styrer Erna Solbergs mediehverdag.

– Det handlet litt om skatt, sier han, på dialekten han beholder.

– Du likte ikke å betale skatt?

– Den gangen handlet det vel mest om frikortgrensa. Men først og fremst var jeg opptatt av skolepolitikk.