Vil rive Hovedbiblioteket

Tekst
Foto

Lag bibliotekparfyme. Undervis i dans på Handelshøyskolen. Riv skiten. Har stillingen som ny direktør i Norsk kulturråd allerede gått Kristin Danielsen til hodet?

Lag bibliotekparfyme. Undervis i dans på Handelshøyskolen. Riv skiten. Har stillingen som ny direktør i Norsk kulturråd allerede gått Kristin Danielsen til hodet?

– Det er knapt noen som tør å si det, vet du.

Hun lener seg litt frem i skoene.

– Men se på dette bygget. Altså, jeg er ingen arkitekt …

Fakta: Kristin Danielsen

Alder 43 år

Sivilstatus Gift med Per, har to små barn.

Stilling Avtroppende biblioteksjef på Deichmanske bibliotek i Oslo.

Bakgrunn Gikk ut av Den norske balletthøyskole i 1994. Sluttet som danser i 1997, som 25-åring. Master of Arts Management ved City University, London. Sjef for Black Box Teater. En av grunnleggerne bak endagsfestivalen Kulturnatt. Daglig leder i Ny Musikk, salgssjef ved Det norske teatret og direktør i Mic Norsk musikkinformasjon. Biblioteksjef fra 2013.

Aktuell Blir ny leder av Norsk kulturråd 16. august.

Den avtroppende biblioteksjefen står i bunnen av de monumentale stentrappene til hovedbiblioteket fra 1933, men når som helst er hun på vei opp og forbi de gresk-amerikanske søylene og inne. Hun snakker ikke engang om rørene som sprekker, lekkasjene på loftet, eller om mangelen på en skikkelig kantine, eller om den ugjestmilde og pompøse følelsen som hun mener kan skremme bort brukere, eller om et nokså ubrukelig hus i det store og hele, inneklemt mellom regjeringskvartalet og katolikkenes katedral i Oslo. Det vil si, hun nevner kanskje noe av det i heisen. Så er det som om hun smiler.

– Kanskje skulle man rive skiten.