– Profeten jeg tror på, har aldri voldtatt, han har aldri stjålet

Tekst
Foto
Oslo

Basim Ghozlan mener folk demoniserer ham. Nå lurer forstanderen i Rabita-moskeen på om han trenger et kurs i å uttrykke kjærlighet.

Basim Ghozlan mener folk demoniserer ham. Nå lurer forstanderen i Rabita-moskeen på om han trenger et kurs i å uttrykke kjærlighet.

Han lener den lute ryggen inn bak noen pappesker, putter hele det gråhårede hodet inn i hyllene som er fulle av ringpermer, arabiske bøker og noen norske hefter med titler som «En dag sammen med Profeten» og «Velkommen til Koranen».

– Aha, sier han og kommer ut med en tepose mellom fingrene.

Fakta: Basim Ghozlan

Alder 51 år.

Sivilstatus Gift med Lena Larsen. Hun har tre voksne barn fra et tidligere forhold.

Bakgrunn It-utdannet ved Høgskolen i Oslo og Universitetet i Oslo. Har drevet nettstedet islam.no i en årrekke. Jobber nå for Skatteetaten.

Aktuell Var nestleder i Islamsk Råd Norge inntil hele styret trakk seg denne sommeren. Forstander i Rabita-moskeen, som har fått mye kritikk de siste årene.

Sokkene subber mot linoleumen, han har en knekk i knærne som om han til enhver tid er klar for å knele. Mobiltelefonen henger i et stort skinnetui foran magen. Det er kulepenner i skjortelommen.

– Hvor mange skjeer? spør han og heller den første gigantiske skjeen med sukker oppi teen.

Det varme vannet stiger.

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør