– Ingen vil tulle med kjipe hendelser lenger

Tekst
Foto

Improvisasjonsscenen Det Andre Teatret feirer fem år og går bedre enn noen gang. Skuespiller Kristin Jess Rodin mener likevel det norske teatertilbudet er for traust.

Improvisasjonsscenen Det Andre Teatret feirer fem år og går bedre enn noen gang. Skuespiller Kristin Jess Rodin mener likevel det norske teatertilbudet er for traust.

– Fortell en vits!

– Å, ja, nei, det der er jeg ikke så god på. Det er ikke sånn det fungerer.

Fakta: Kristin Jess Rodin

Alder 28 år.

Stilling Frilansskuespiller.

Bakgrunn Var med å starte opp Det Andre Teatret, Norges eneste improvisasjonsteater. Har spilt i «Unge lovende» (2015), «Helt perfekt» (2015), «Å begrave en hund» (2013) og «Løvebakken» (2011). Ett år forstudium teater.

Aktuell Med i «Sølvrekka», TV 2 Underholdnings stor­satsing til høsten. Feirer Det Andre Teatrets femårsjubileum i september.

Kristin Jess Rodin går heller ned i Det Andre Teatrets kostymelager i kjelleren og tar på seg en turkis morgenkåpe og grønt hårnett for å få frem den fæle, alkoholiserte damen i seg. Mellom Rodins latterkuler kommer en sur munn frem, og karakteren «Victoria» blir skapt på stedet, til ære for DN. Som en av grunnleggerne av Norges eneste rene improvisasjonsteater, er det nettopp det hun har brukt de siste seks årene av livet sitt på: å improvisere.

– Om jeg føler press om å være morsom? Nei, det er en rolle jeg tar på meg. Jeg er jo egentlig ikke morsom. Som oftest spiller jeg en naiv hushjelp som ikke skjønner helt at hun er i veien. Det er en fin måte alltid å få lov til å være med i de fleste scener på.

Men Rodin er morsom, i hvert fall ifølge TV 2 Underholdning, som til høsten satser stort på henne og fem andre unge skuespillere med humorprogrammet «Sølvrekka». De 4000 som ukentlig lytter til podkasten «Kort Applaus», improviserte historier laget av Rodin og skuespillerkollega Caroline Johansen, stiller seg nok også bak påstanden. Skuespillere som Bård Tufte Johansen, Jenny Skavlan og Hege Schøyen har vært gjester. At Det Andre Teatret feirer femårsdag i september med bedre besøkstall enn noensinne, kan også være et bevis på at naive hushjelper gjør seg godt på scenen.